• Посилання скопійовано

Право на бюджетне відшкодування не залежить від моменту введення в експлуатацію ОЗ

Платники ПДВ мають право на бюджетне відшкодування, якщо за даними обліку податковий кредит нарахований внаслідок придбання або спорудження ОЗ

Право на бюджетне відшкодування не залежить від моменту введення в експлуатацію ОЗ

«Вісник. Офіційно про податки»

Коментар до постанови ВС від 15.10.2019 р. у справі № 803/3519/15/

Верховний Суду підтвердив висновок судів попередніх інстанцій, що платники податку мають право на бюджетне відшкодування, якщо за даними бухгалтерського та податкового обліку податковий кредит нарахований внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів (основних засобiв, у тому числi iнших необоротних матерiальних активiв та незавершених капiтальних iнвестицiй у необоротнi капiтальнi активи). При цьому право на бюджетне відшкодування не залежить від обліку основних фондів на рахунку 10 «Основні засоби» бухгалтерського обліку та від моменту введення в експлуатацію основних фондів.

Таким чином, якщо витрати на будівництво, реконструкцію, модернізацію (інші поліпшення, що збільшують первісну (переоцінену) вартість), виготовлення, придбання об’єктів матеріальних необоротних активів (у тому числі необоротних матеріальних активів, призначених для заміни діючих, і устаткування для монтажу) відображені на рахунку 15 «Капітальні інвестиції», цей платник податку має право на отримання бюджетного відшкодування.

 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»