• Посилання скопійовано

ПриватБанк програв суд у справі щодо вкладів Суркісів

ПриватБанк не збирається виплачувати 350 млн доларів на користь офшорних компаній, але Державна виконавча служба може стягнути їх за запитом іншої сторони. Мінфін буде подавати апеляцію

ПриватБанк програв суд у справі щодо вкладів Суркісів

У середу, 2 вересня, Печерський районний суд Києва задовольнив позов офшорних компаній, пов'язаних з сім'єю Суркісів, до державного "ПриватБанку". Справа стосується обслуговування депозитів компаній на 350 млн доларів.

Про це повідомив юрист банку Андрій Пожидаєв під час брифінгу за результатом судового засідання. Розповідає РБК-Україна.

"З точки зору закону, у задоволенні заяви мали б відмовити, на це ми очікуємо від справедливого і розумного, зваженого суду", - заявив він.

За словами юриста, "ПриватБанк" не збирається виплачувати 350 млн доларів на користь офшорних компаній, але Державна виконавча служба може стягнути їх за запитом іншої сторони.

"Подальший порядок дій покладається на плечі Державної виконавчої служби. Саме вона має вчинити або не вчинити ті дії, які були визначені Печерським районним судом", - додав Пожидаєв.

Юрист наголосив, що банк буде подавати апеляцію. Про намір оскаржити рішення Печерського районного суду також заявив міністр юстиції Денис Малюська.

"Ми обов’язково оскаржимо ухвалу в апеляційній інстанції", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, раніше "ПриватБанк" заявляв про виявлення підробки документів у справі про депозити на 250 млн доларів сім'ї Суркісів.

Крім того, у державному "ПриватБанку" пояснювали, що суд може зобов'язати Державну виконавчу службу примусово стягнути з банку кошти на користь сім'ї Суркісів.

 

Коментар Мінфіну

Мінфін зазначає, що ухвалене 2 вересня рішення Печерського суду за головуванням судді Вовка С.В. про порядок примусового виконання ухвали про забезпечення спірного позову компаній братів Суркісів про обслуговування депозитів, конвертованих у капітал банку під час націоналізації, направлене на фактичне стягнення з банку майже 10 млрд грн ($350 млн) та прийнято з порушенням норм процесуального законодавства.

Міністерство фінансів не погоджуються з ухвалою Печерського суду щодо задоволення позову про стягнення з банку $350 млн на користь компаній братів Суркісів  та буде продовжувати захищати інтереси держави та банку. Наступним кроком є підготовка апеляційної скарги на проголошену сьогодні ухвалу.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»