• Посилання скопійовано

Насірова взяли під варту з можливістю внесення застави 523 млн грн

31 жовтня було обрано запобіжний захід колишньому голові ДФС, Насірову який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі

 Насірова взяли під варту з можливістю внесення застави 523 млн грн

За інформацією з Телеграм-каналу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 31 жовтня 2022 року слідча суддя Вищого антикорупційного суду за клопотанням #НАБУ та #САП обрала запобіжний захід колишньому Голові ДФС України, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 722 млн гривень. Мова йде про Романа Насірова.

Нагадаємо, що його було затримано ще 2 березня 2017 року в лікарні "Феофанія," у так званій "справі Онищенка". Про це ми писали тут. 

Згодом на початку 2022 року Шостий апеляційний адміністративний суд навіть визнав законним поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС).

Але наразі Суддя, заслухавши учасників процесу, частково задовольнила клопотання та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня 2022 року з альтернативою внесення 523,2 млн гривень застави. 

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема прибувати до детектива, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет). 

Нагадаємо, за версією слідства очільник ДФС України за пособництва свого радника протягом 2015 -2016 років одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд гривень. Деталі справи - https://cutt.ly/JBVFtaB

Читайте також:

Голову ДФС Романа Насірова затримали працівники НАБУ (фото, відео)

Мінфін подав подання про звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС

Суд відправив Насірова під варту з альтернативою внесення застави в 100 млн грн

САП вручила Роману Насірову обвинувальний акт

Суд визнав незаконним звільнення Насірова з посади голови ДФС

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»