• Посилання скопійовано

При простроченні сплати податкового платежу з вини банку пеню платить банк

Наше підприємство сплатило кошти до бюджету 28 вересня 2012 року, установа банку зарахувала їх 1 жовтня 2012 року. Податковий орган нарахував пеню. Хто у цьому випадку повинен заплатити пеню до бюджету: підприємство чи установа банку?

Відповідно до ст. 129.6 ПКУ за порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», з вини банку такий банк сплачує пеню за кожен день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, установлених цим Кодексом, а також несе іншу відповідальність, установлену цим Кодексом, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджету або державного цільового фонду. При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне перерахування податків, зборів та інших платежів до бюджетів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»