• Посилання скопійовано

До 2014 року штрафи за неподання/порушення строку подання відомостей про зміну даних не застосовуються

Я подала документи на виготовлення закордонного паспорта, але мені відмовили, мотивуючи тим, що мій ідентифікаційний код значиться не за моїм місцем реєстрації. Чи застосовуються штрафні санкції за неподання або порушення строку подання фізичними особами до органів ДПС відомостей про зміну даних, які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків (зміна прізвища, місця проживання)?

Відповідно до п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу фізичні особи — платники податків зобов’язані подавати до органыв ДПС відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом державної податкової служби.
Пунктом 14 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу передбачено, що до 01.01.2014 р. не застосовуються штрафні санкції за неподання або порушення строку подання фізичними особами до органів ДПС відомостей про зміну даних, які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»