• Посилання скопійовано

Попередження, штраф, конфіскація - адмінстягнення за порушення митних правил

За порушення митних правил можуть бути накладені адміністративні стягнення такі як попередження, штраф, та конфіскація

Попередження, штраф, конфіскація - адмінстягнення за порушення митних правил

Відповідно до ст.ст. 461-466 Митного кодексу України за порушення митних правил можуть бути накладені такі адміністративні стягнення:

1) попередження – офіційне попередження правопорушника стосовно недопустимості таких діянь у майбутньому;

2) штраф – полягає у покладенні на особу, яка притягується до адміністративної відповідальності за таке правопорушення, обов’язку сплатити до державного бюджету грошові кошти у сумі, яка визначається цим Кодексом залежно від виду та характеру вчиненого правопорушення;

3) конфіскація - полягає у примусовому вилученні товарів, транспортних засобів, визначених у пункті 3 статті 461 Митного кодексу України, і безоплатній передачі їх у власність держави. При цьому моторні транспортні засоби та несамохідні транспортні засоби, що буксируюються ними, розглядаються як самостійні об’єкти конфіскації. Конфіскація може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, що визначаються Митним кодексом України та іншими Законами України.

Також, слід зазначити, що конфіскація товарів, транспортних засобів, зазначених у пункті 3 статті 461 Митного кодексу України, застосовується незалежно від того, чи є ці товари, транспортні засоби власністю особи, яка вчинила правопорушення.

Попередження та штраф можуть застосовуватись тільки як основні адміністративні стягнення.

 

Джерело: ДФС у Житомирській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»