• Посилання скопійовано

Керівників підприємств пропонують штрафувати за невиконання вимог законодавства щодо захисту інформації

Запропоновано внести зміни до КУпАП щодо невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації

Керівників підприємств пропонують штрафувати за невиконання вимог законодавства щодо захисту інформації

13 липня у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №6711 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації.

Законопроектом пропонується доповнити КУпАП новою статтею 188-49 "Невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічного та/або криптографічного захисту інформації".

Згідно з нею, за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічного та/або криптографічного захисту державних інформаційних ресурсів та/або інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, що циркулюють на об’єктах інформаційної діяльності та в інформаційно-телекомунікаційних системах, внаслідок чого створюється реальна загроза порушення цілісності і доступності державних інформаційних ресурсів та/або конфіденційності, цілісності і доступності інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, передбачено накладення штрафу:

  •  на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів військового управління, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності - у розмірі від 50 до 100 н.м.д.г. (850-1700 грн);
  • за повторні дії, вчинені протягом року після накладення адміністративного стягнення, — у розмірі від 100 до 150 н.м.д.г. (1700-2550 грн).

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»