• Посилання скопійовано

Посилено відповідальність за несплату аліментів - прийнято закон!

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів»

Посилено відповідальність за несплату аліментів - прийнято закон!

Сьогодні, 7 грудня, Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів" (законопроект №7277). Як ми повідомляли, у першому читанні його було прийнято 16 листопада 2017 року.

Закон спрямований на забезпечення належного виконання рішень щодо стягнення аліментів. Законодавчим актом, зокрема:

  • спрощується порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника,
  • запроваджуються нові засоби примусового виконання рішень, які можуть вживатися тільки до боржника, в якого наявна заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців,
  • запроваджується новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт.

Законом доповнено главу 3 КУпАП статтею 311 такого змісту: «Суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення оплачуваних робіт, вид яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

Суспільно корисні роботи призначаються районним, районним у місті, міським чи міськрайонним судом (суддею) на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми - не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами І або ІІ групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років».

Законом також внесено зміни до Сімейного, Цивільного, Цивільного процесуального кодексів, законів «Про виконавче провадження», «Про дорожній рух», «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», «Про Державну прикордонну службу України», «Про судовий збір», «Про Національну поліцію».

Закон прийнято з урахуванням правок 60, 61, 63 і 68 та техніко-юридичними правками.

Усі новини на тему>>

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»