• Посилання скопійовано

За продаж алкоголю та тютюну на відстані менше 200 м від школи – штраф 500 000 грн

6 вересня на сайті ВРУ було зареєстровано законопроект щодо зменшення шкідливого впливу на здоров'я молоді від вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів і посилення відповідальності за порушення у цій сфері. З’ясуємо деталі

За продаж алкоголю та тютюну на відстані менше 200 м від школи – штраф 500 000 грн

Законопроектом №9065 передбачається ввести заборону на продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів у місцях торгівлі, що знаходяться менше ніж за 200 м від будівель закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної, фахової передвищої, спеціалізованої освіти всіх типів і форм власності. Але це стосується місць торгівлі з площею менше 40 кв. м. За продаж у місцях з площею менше 40 кв. м. на забороненій відстані від перелічених закладів освіти суб’єкту господарювання доведеться сплатити 500 000 грн (наразі – 6800 грн).

До того ж до осіб, які продали алкоголь чи тютюн особам до 18 років, буде тягнути за собою накладення адмінштрафу від 1000 до 2000 нмдг (від 17000 до 34000 грн). Наразі такий вид штрафу встановлено на рівні від 30 до 100 нмдг (від 510 до 1700 грн).

У разі прийняття Закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»