• Посилання скопійовано

Арешт майна платника податків: перелік підстав планують збільшити

Мінфін планує внести зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків, затвердженого наказом від 14 липня 2017 року №632. Зокрема, ними передбачено арешт майна нерезидента, який здійснює господарську діяльність в Україні без взяття на облік

Арешт майна платника податків: перелік підстав планують збільшити

Відповідні зміни Мінфін вносить Наказом №716 від 19.11.2020 року. (п. 3 розділу V).

Перелік обставин за яких може бути застосовано арешт майна (п. 1 розділу ІІІ) доповнюється новим пунктом – якщо нерезидент розпочинає та/або здійснює господарську діяльність через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік, що підтверджується актом перевірки.

Нагадаємо, що Законом №466 було внесено зміни до п. 64.5 ПКУ, які вступили в дію з 1 липня 2020 року і якими передбачено, що нерезиденти, які здійснюють в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, або до отримання нерезидентом майнових прав на нерухомість або землю в Україні, або до відкриття рахунків в банках України, зобов’язані стати на облік у контролюючому органі. Зокрема раніше про це ми зазначали тут.

Отже, у разі виявлення факту початку здійснення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво без взяття на податковий облік, на майно такого платника податків може бути накладено арешт у порядку затвердженому Порядком №632.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»