• Посилання скопійовано

Незабаром зміниться порядок адмінарешту майна платника податків

ДПС опублікувала проєкт наказу Мінфіну зі змінами до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків

Незабаром зміниться порядок  адмінарешту майна платника податків

8 квітня 2021 року ДПС опублікувала проєкт наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонується внести зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків.

Як зазначено у пояснювальній записці, змінами, внесеними Законом №1117, п. 94.19 ПКУ доповнено пп. 94.19.10. За ним припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку зі взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Крім того, судова практика, у тому числі сформована на огляді ключових правових позицій Верховного Суду у сфері оподаткування та митної справи від 25.09.2020 р., в частині застосування арешту коштів на рахунках платника податків потребує врегулювання у нормативно-правовому акті.

Саме тому проєктом наказу пропонується доповнити обставини припинення адміністративного арешту майна відповідно до внесених Законом №1117 змін, відповідно до яких припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку зі взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі ДПСУ  у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»