• Посилання скопійовано

ДПС оновить порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків

ДПС опублікувала на своєму сайті проєкт наказу Мінфіну про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків

ДПС оновить порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків

Державна податкова служба України відповідно до ст. 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено відповідно до ст. 101 гл. 9 розділу II ПКУ, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2014 р. №375, Положення про Державну податкову службу України, затвердженого постановою КМУ від 06.03.2019 р. №227, та з метою приведення Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 р. №577, зареєстровано у Міністерстві юстиції України 31 жовтня 2013 року за №1844/24376, до вимог законів України від 21.12.2016 р. №1797-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», від 16.01.2020 р. №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» шляхом його затвердження уповноваженим на формування податкової політики органом – Міністерством фінансів України.

Проєктом наказу пропонується встановити порядок списання податковими органами безнадійного податкового боргу платника податків, зокрема визначення суми безнадійного податкового боргу, що підлягає списанню, прийняття рішення про списання безнадійного податкового боргу та запровадити форму рішення про списання безнадійного податкового боргу.

Із проєктом наказу можна ознайомитися на офіційному порталі Державної податкової служби України (www.tax.gov.ua) за посиланням: Головна>Діяльність>Регуляторна політика>Проєкти регуляторних актів>2021 рік.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу просимо надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України  в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Додаткові матеріали

  • ПРОЄКТ наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків» (Завантажити)
  • ПОРЯДОК списання безнадійного податкового боргу платників податків (Завантажити)
  • Додаток до Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків (Завантажити)
  • ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків» (Завантажити)

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»