• Посилання скопійовано

За яких умов за несвоєчасне подання єдиної звітності з ПДФО, ЄСВ та ВЗ штрафу не буде?

Для платника податків при відновленні можливості виконувати свої податкові обов’язки штрафу не буде у разі подання єдиної звітності протягом 60 к. дн. з першого дня місяця за місяцем відновлення таких можливостей

За яких умов за несвоєчасне подання єдиної звітності з ПДФО, ЄСВ та ВЗ штрафу не буде?

Податківці у підкатегорії 103.26 ЗІР підкреслили, що у разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів подання Податкового розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 (далі – Розрахунок) він звільняється від передбаченої Податковим кодексом України відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Платник податків, який має можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів подання податкової звітності звільняється від відповідальності за несвоєчасне подання Розрахунку за І квартал, граничний термін виконання якого припадає на 10 травня 2022 року за умови подання його до 20 липня 2022 року.

При цьому, за умови сплати не пізніше 31 грудня 2022 року в повному обсязі податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) та/або військового збору із сум доходів, зазначених у податковій звітності, поданій у зазначений вище строк, штрафні санкції та пеня за несплату або несвоєчасну сплату ПДФО та/або військового збору із сум таких доходів не застосовуються.

Платник податків, у якого відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняється від відповідальності за несвоєчасне подання Розрахунку (ів), за умови його (їх) подання протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платника податків.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»