• Посилання скопійовано

Затверджено форму та зміст Вимоги про виконання обов'язку військовозобов'язаним, резервістом

Міноборони наказом від 28.06.2024 №430 затвердило Форму та зміст вимоги про виконання обов'язку (обов'язків) військовозобов'язаним, резервістом

Затверджено форму та зміст Вимоги про виконання обов'язку військовозобов'язаним, резервістом

Нагадаємо, що  Законом №3633-IX, який набрав чинності 18 травня 2024 року, Закон №3543-XII «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» доповнено розділом VI-1 «Заходи впливу щодо громадян, які не виконують обов'язки, передбачені цим Законом, під час мобілізації».

Згідно зі ст. 27 Закону №3543-XII  у разі невиконання під час мобілізації громадянином обов’язків, передбачених частинами першою, третьою статті 22 цього Закону, та вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 210-1 КУпАП, керівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки звертається до органів та підрозділів, що входять до системи поліції, щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У разі отримання письмової відповіді про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до територіального центру комплектування та соціальної підтримки його керівник протягом п’яти днів з дня отримання такої відповіді надсилає такому громадянину в паперовій формі засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу його місцезнаходження, місця проживання чи перебування вимогу про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, резервістом.

З огляду на це, Міноборони наказом від 28.06.2024 №430 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 12.07.2024 за №1053/42398) затвердило Форму та зміст вимоги про виконання обов'язку (обов'язків) військовозобов'язаним, резервістом.

Днем вручення вимоги є:

1) день вручення вимоги під розписку засобами поштового зв’язку;

2) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою територіальному центру комплектування та соціальної підтримки;

3) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила територіальному центру комплектування та соціальної підтримки іншої адреси.

Цей наказ набрав чинності з 06.08.2024 р. (з дня офіційного опублікування).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь