• Посилання скопійовано

Списана заборгованість, за якою минув строк позовної давності, відображається у формі №1ДФ під ознакою доходу «107»

Як відобразити у податковому розрахунку за ф. №1ДФ суми списаної заборгованості, за якою минув строк позовної давності?

Згідно з пп. 164.2.7 ст. 164 розділу IV ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-IV зі змінами та доповненнями до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, сума заборгованості платника податку за укладеним ним цивільно-правовим договором, за якою минув строк позовної давності та яка перевищує суму, що становить 50 відсотків місячного прожиткового мінімуму, чинного для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, крім сум податкової заборгованості, за якими минув строк позовної давності згідно з розділом II ПКУ, що встановлює порядок стягнення заборгованості з податків, зборів та погашення податкового боргу. Фізособа самостійно сплачує податок з таких доходів та зазначає їх у річній податковій декларації.

Відповідно до пп. «б» п. 176.2 ст. 176 ПКУ та пп. 49.18.2 ст. 49 ПКУ особи, які згідно з ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу ДПС за місцем свого розташування. Згідно з Довідником ознак доходів, наведених у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПАУ від 24.12.10 р. №1020, сума списаної заборгованості, за якою минув строк позовної давності, відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «107», без заповнення граф 4 та 4а, тобто проставляється «0».

Враховуючи вищевикладене, сума списаної заборгованості, за якою минув строк позовної давності, відображається юр особою-кредитором у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «107». При цьому фізособа самостійно сплачує податок з таких доходів та зазначає їх у річній податковій декларації.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»