• Посилання скопійовано

Заповнюємо звіт № 1-ОА: на що звернути увагу?

Як відображати у звіті формою №1-ОА контрагентів, що одночасно є суб’єктами оптової та роздрібної торгівлі? Відповідають податківці

Заповнюємо звіт  № 1-ОА: на що звернути увагу?

Податківці в ІПК від 14.06.2018 р. №2611/6/99-99-12-02-02-15/ІПК розглянули порядок заповнення звіту за формою № 1-ОА щодо контрагентів, що одночасно є суб’єктами оптової і роздрібної торгівлі.

Нагадаємо, що цей звіт подається суб’єктами господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції.

Звіт подається щомісяця до 10 числа наступного місяця. При цьому, у звіті відображаються операції, які були здійснені за звітний місяць відповідно до такої ліцензії.

Податківці зазначають, якщо контрагент, якому було продано зазначені товари, є одночасно суб’єктом і оптової, і роздрібної торгівлі, обсяги такої реалізації у звіті №1-ОА відображаються у графі 9 «Обсяги реалізації алкогольних напоїв у звітному місяці у тому числі: у роздрібну торгівлю» розділу І. А у розділі III «Перелік контрагентів, яким здійснювалася реалізація алкогольних напоїв» продавці зазначають власні дані.

 

Виправлення помилок

Зверніть увагу: інформація, внесена до звіту №1-ОА, яка не відповідає вимогам Порядку №49, а також що суперечить фактичним операціям, підтвердженим первинними документами, вважається недостовірними відомостями. Які вимагають виправлення у звіті. Але строк такого виправлення є обмеженим. 

Пунктом 3 наказу №49 передбачено, що до 10 числа місяця, що настає за звітним, суб’єкти господарювання можуть подавати уточнювальні звіти до органів ДФС за основним місцем обліку на заміну вже поданим. А от після спливу цих строків виправити показники у звіті вже буде не можна.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»