• Посилання скопійовано

Нове про заповнення рядків 032 та 033 додатка 4ДФ від ДПС

Податківці у «ЗІР» розповіли нові подробиці щодо заповнення рядків 032 та 033 додатка 4ДФ до єдиної зарплатної звітності. А також, чи можна виправити помилки тим, хто про ці подробиці раніше не знав і не здогадувався

Нове про заповнення рядків 032 та 033 додатка 4ДФ від ДПС

Рядок 032

Нагадаємо, що в кінці строку звітування за І квартал та першого подання єдиної звітності податківці визначилися, чи треба всім податковим агентам незалежно від наявності відокремлених підрозділів заповнювати рядок 032 загальної частини додатка 4 ДФ до  єдиної звітності.

Відповідь ДПС була такою: фізична особа – підприємець або юридична особа, навіть, які не мають відокремлених підрозділів, у єдиній звітності заповнюють рядок 032 Розрахунку та рядок 032 додатка 4ДФ до Розрахунку. В них слід зазначати код органу самоврядування, який є адміністративним центром територіальної громади (за Кодифікатором адміністративно – територіальних одиниць та територій територіальних громад) за місцезнаходженням таких субєктів господарювання (ФОП або ЮО).

Про це ми писали тут.

Але тепер в підкатегорії 103.25 «ЗІР» з’явилися нові подробиці щодо заповнення цього реквізиту.

 

Який код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць потрібно зазначати у рядку 032 Розрахунку та додатка 4ДФ до нього, якщо для об’єкта передбачено декілька рівнів?

Якщо для об’єкта за Кодифікатором №290 передбачено декілька рівнів, то для заповнення рядка 032 Розрахунку та Додатка 4ДФ до нього код Кодифікатора визначаємо таким чином: знаходимо назву об’єкта в Кодифікаторі (наприклад, Ковель), визначаємо категорію об’єкта «М» (місто), яке відповідає четвертому рівню, а саме UA 07060190010068509.

Звісно, ці нюанси могли врахувати не всі бухгалтери й тепер виникає питання, як виправити цю помилку. На це питання податківці теж вирішили дати відповідь.

 

Як провести коригування реквізитів рядка 032 Розрахунку та рядка 032 додатка 4ДФ до Розрахунку для виправлення неправильно зазначеного коду за Кодифікатором адміністративно – територіальних одиниць та територій територіальних громад?

У своїй відповіді податківці звернулися до п. 10 розд. V Порядку №4. Зокрема, коригування показників додатка 4ДФ до Розрахунку проводиться так:

  • у розд. I: для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 10 вказати «1» – на виключення рядка;
  • для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи й у графі 10 вказати «0» – на введення рядка;
  • для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію відповідно до абзацу другого пп. 1 п. 10 Порядку та ввести правильну інформацію відповідно до абзацу третього пп. 1 п. 10 Порядку, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 10 вказується «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення.

На підставі цього податківці вважають, що коригуванню підлягають показники, що зазначені у розділах I, II додатка 4ДФ, рядок 032 у Розрахунку та у додатку 4ДФ можливо скоригувати у разі одночасно наявної помилки у розд. I та/або розд. II додатка 4ДФ, окреме коригування цього рядка Порядком не передбачено.

Тобто сам код виправити не вдасться. А от чого чекати у разі наявності помилки щодо коду – податківці не вказують. Про це ми писали й тут.

 

Рядок 033

Як заповнюється рядок «033» Розрахунку, якщо у ньому подається інформація за декількома підрозділами не уповноважених нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету?

Якщо підприємство має декілька не уповноважених сплачувати податок відокремлених підрозділів (кіоски, магазини), місцезнаходженням яких є різні територіальні громади (райони, місця) та перебуває за них на обліку в різних контролюючих органах (ДПІ), то платник податку подає Розрахунки з додатками 4ДФ по кожному такому підрозділу, в якому зазначає рядок «033» з обов’язковою повною назвою відокремленого підрозділу.

Водночас, якщо підприємство має декілька не уповноважених сплачувати податок відокремлених підрозділів (кіоски, магазини) на території однієї територіальної громади (району, міста) та перебуває за них на обліку в одному контролюючому органі (ДПІ), то за такі підрозділи платник податку подає один Розрахунок, в якому зазначає рядок «033» з обов’язковою повною назвою одного з таких відокремлених підрозділів, та додаток 4ДФ до Розрахунку, в якому відображає інформацію щодо всіх найманих осіб цих підрозділів.

Також з’явилася відповідь на питання щодо відображення сум військового збору у додатку 4 ДФ за відокремлений підрозділ.

 

Чи потрібно у додатку 4ДФ до Розрахунку, який ЮО подає за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, відображати інформацію щодо військового збору?

Юридична особа єдину звітність за відокремлений підрозділ, не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету та який не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки зі застрахованими особами для сплати єдиного внеску на небюджетні рахунки, подає до контролюючого органу за основним місцем обліку та у додатку 4ДФ до Розрахунку відображає інформацію по військовому збору.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»