• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Пролонгована заборгованість: чи треба дисконтувати? 

Чи треба дисконтувати пролонговану заборгованість? 

«Єдинник» ІІ групи перевищив за 2019 рік ліміт 1,5 млн грн: які податкові наслідки? 

ФОП, який перебуває на другій групі ЄП, за період 2019 року перевищив обсяг 1,5 млн грн. Які при цьому податкові наслідки та штрафні санкції? 

Чи законні вимоги ДПС щодо зміни показників декларації з податку на прибуток? 

Підприємство з доходом до 20 млн грн подало річну декларацію з податку на прибуток зі збитком. Податківці радили змінити збиток на прибуток і сказали, що збитковим підприємствам доведеться здавати квартальні декларації в 2020 році навіть з оборотом до 20 млн грн. Чи відповідає це дійсності? 

Чи потрібно мати ліцензію на зберігання пального для бензовозу? 

Підприємство здійснює оптову торгівлю пальним як платник акцизного податку. Місця оптової торгівлі відсутні, воно не є розпорядником акцизного складу стаціонарного. Має декілька бензовозів. Чи буде це трактуватись як зберігання пального, якщо пальне отримано в один день, а відвантажено в інший? 

Як оподатковуються дивіденди, виплачені фізособам? 

Засновники підприємства фізособи (95% та 5% частки) прийняли рішення про виплату дивідендів. Чи можна виплачувати дивіденди частинами? Як це оподатковується? 

Виготовлення проектної документації: як списати витрати?

Підприємство планувало будівництво торгового павільйону та виготовило проектно-кошторисну документацію. Як обліковувати такі витрати? Після цього було прийнято рішення про відміну будівництва. Як списати вартість витрат на виготовлення проектно-кошторисної документації?

При прийнятті рішення щодо незастосування КОРО можна не реєструвати та не зберігати її та РК

Відмовитися від використання КОРО можна лише до РРО, який реєструється вперше, чи також і до діючого РРО, до якого попередньо вже була зареєстрована КОРО?

Мікропідприємство в наступному році стає малим: коли потрібно створювати резерв відпусток?

Підприємство не створює резерв відпусток згідно з п. 7 П(С)БО 25 (є мікропідприємством). Проте є ймовірність, що за підсумками 2020 року воно відповідатиме критеріям малого. Коли воно має створювати резерв відпусток? Як врахувати невикористані відпустки за період, коли резерв не створювався? За якими формами фінзвітності звітувати в 2020 році?

Які є штрафи за згрупування номенклатури у ПН за щоденними підсумками за кодом послуги?

Які штрафи можуть застосувати контролюючі органи згідно з ПКУ та КУпАП, якщо підприємство при виписці ПН за щоденними підсумками зазначить номенклатуру не таку, як у чеку, а згруповану за кодом послуги? Чи можливий штраф 170 грн за кожну таку ПН?

Як дисконтувати заборгованість за векселем?

Дата видачі одного векселя - 30.01.2012 р. на суму 2178417 грн, другого - 23.01.2012 р. на суму 695516 грн. Векселі видано на 10 років. Чи потрібно їх дисконтувати? Як розраховувати їх дисконтування?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»