• Посилання скопійовано

Уряд врегулював питання оплати послуг безоплатних адвокатів

З 1 січня 2018 року оплата за годину роботи адвоката, який надає правову допомогу вразливим категоріям громадян, становитиме 5% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Уряд врегулював питання оплати послуг безоплатних адвокатів

Відповідні зміни внесено до Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, постановою КМУ від 21.12.2016 р. №1048.

Наразі рівень оплати послуг адвокатів, зокрема за надання правової допомоги вразливим категоріям громадян у цивільних та адміністративних справах є вкрай низьким. Це змушує адвокатів відмовлятися від надання правової допомоги у таких справах. А це у разі масових відмов створює серйозний ризик порушення конституційного права громадян на правову допомогу.

Прийняття постанови, на думку Кабміну, сприятиме забезпеченню надання доступної та якісної безоплатної вторинної правової допомоги усім суб'єктам відповідного права.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»