• Посилання скопійовано

Як Уряд буде розглядати запити іноземних країн щодо сезонних працівників?

Уряд розглядатиме кожен запит щодо сезонних працівників з України окремо

Як Уряд буде розглядати запити іноземних країн щодо сезонних працівників?

Урядовий портал розповідає, що Україна, як і більшість інших країн Європи та світу, в умовах карантину вдаються до жорстких обмежувальних заходів: закриття кордонів, повітряного простору. Все це необхідно, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. 

Кабінет Міністрів України, починаючи з березня, робить усе можливе, аби повернути українських громадян на Батьківщину. 

Проте в Європі наразі гостро постала проблема нестачі сезонних працівників, функцію яких здебільшого виконували українські громадяни.

Однак повернутися до країн Європи так, як це можна було зробити раніше – неможливо. За словами заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлії Свириденко, Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина, Австрія, Нідерланди та Швейцарія заборонили в’їзд для іноземців.

«Саме тому через міжнародні карантинні обмеження та закриті кордони деякі українці не мають можливості їхати на заробітки до сусідніх країн. Нам всім необхідно перечекати цей непростий час вдома та не наражати на небезпеку себе та оточуючих», – зазначила заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко.

Водночас є країни, які попри закриті кордони готові прийняти українських робітників. До Кабінету Міністрів надходять такі запити від країн-партнерів щодо потреби у сезонних працівниках з України. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що в курсі цієї проблеми.

«Дійсно, звернення є. Але Уряд України керується, насамперед, міркуванням безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», – зазначив Дмитро Кулеба.

Водночас Уряд готовий розглядати кожен такий запит. Але прийматиме рішення точково, виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов. Влада приймаючої сторони в особі роботодавця має забезпечити належні умови проживання, праці, медичного обслуговування.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»