• Посилання скопійовано

«Спрощенці» — платники ПДВ подають заяву про вибір квартального податкового періоду

Суб’єкти господарювання, які з 01.01.2012 р. перейшли на сплату єдиного податку, умова сплати якого передбачає сплату ПДВ, з метою застосування квартального податкового періоду, повинні подати органу ДПС разом із податковою декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року заяву про вибір квартального податкового періоду.

Пунктом 296.3 ст. 296 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями визначено, що платники єдиного податку другої — четвертої груп подають до органу ДПС податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

Відповідно до п. 202.1 ст. 202 ПКУ звітним (податковим) періодом для всіх платників ПДВ є один календарний місяць, а у випадках, особливо визначених ПКУ, календарний квартал.

Пунктом 202.2 ПКУ визначено, що платники податку, які відповідно до пп. «б» п. 154.6 ст. 154 ПКУ мають право на застосування нульової ставки податку на прибуток, на період з 1 квітня 2011 року до 1 січня 2016 року, а також платники податку, які сплачують єдиний податок можуть обрати квартальний податковий період.

Заява про вибір квартального податкового періоду подається податковому органу разом із декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року. При цьому квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року.

У разі якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків та зборів, установлених ПКУ, такий платник податку зобов’язаний самостійно перейти на місячний податковий період починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків та зборів, установлених ПКУ, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками такого місяця.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»