• Посилання скопійовано

«Спрощенці» зможуть сплачувати єдиний внесок до Пенсійного фонду щоквартально

Кабінет Міністрів України затвердив проект закону „Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Законопроект на засіданні Уряду 1 лютого представив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Законопроектом, зокрема, встановлюється, що фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачуватимуть єдиний внесок до Пенсійного фонду щоквартально. На переконання Мінсоцполітики, це дасть змогу забезпечити ритмічне надходження коштів до Пенсійного фонду та зменшити суми позички із державного бюджету протягом року. При цьому пропонується залишити незмінною періодичність подання звітності для цієї категорії платників - один раз на рік. Як відомо, на сьогодні зазначені платники сплачують єдиний внесок один раз на рік.

Крім того, будуть уніфіковані з нормами Податкового кодексу строки сплати єдиного внеску для підприємців, які знаходяться на загальній системі оподаткування, та для самозайнятих осіб (адвокатів, нотаріусів та інших).

Оскільки, ці особи сплачують єдиний внесок із сум доходу, який визначається ними в податковій звітності, то даним законопроектом пропонується встановити для них строк сплати єдиного внеску, який настає після спливу граничних строків подання податкової звітності про доходи фізичних осіб (відповідно через 40 календарних днів після закінчення року та до 1 травня наступного року). На сьогодні законодавством визначено, що такі платники сплачують єдиний внесок один раз на рік не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним роком, тобто до подання податкової звітності.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»