• Посилання скопійовано

Процес реєстрації «спрощенців» знову повторять?

Процес реєстрації «спрощенців» можуть знову поновити. Принаймні, цього прагне профільний парламентський комітет. Утім, коли саме підприємці зможуть перекваліфікуватися, — наразі невідомо. Натомість податківці кажуть: скарг від бізнесменів до них не надходило.

Підприємців, які мали намір, але не змогли стати «спрощенцями», у Києві немає. Принаймні про таких столичним податківцям невідомо. Керівник місцевої ДПС Ірина Носачова звітує: особисто стежила за роботою кожного відділення інспекції. У режимі он-лайн — через власний комп’ютер. Згодом пригадує: скарга все-таки була.

Ірина Носачова, голова ДПС у місті Києві: «Підприємець подала заяву в одну з інспекцій — не пам′ятаю, в яку — і неправильно обрала категорію, в яку... групу, в котрій вона працюватиме.В она звернулася з проханням, щоб її відкоригували. І ми це побажаннязадовольнили».

Якщо звернення надійдуть, — реєстрацію повторять. Утім, це мають бути не поодинокі, а масові скарги. У профільному комітеті Верховної Ради запевняють: гнівні заяви підприємців не ігноруватимуть. Проте, коли бізнес знову зможе подавати документи, наразі невідомо.

Станіслав Аржевітін, член комітету Верховної Ради з питань фінансів: «Я думаю, що так не можна сказати. Тому що повинна бути двобічна інформація: який стан справ, скільки, які обсяги, процентне співвідношення,— тоді можна назвати терміни».

Ті, хто не встиг подати заяви — відтепер працюватимуть на загальних умовах. Змінити свій статус зможуть лише навесні. Нині таких платників більш ніж мільйон. А ось спрощенцями цього року стали один мільйон 89 тисяч осіб. 60% обрали другу категорію.

Олена Лоскун 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»