• Посилання скопійовано

ДПС: податкова повинна приймати всі заяви про перехід на спрощену систему»

У листі від 19.01.2012 р. №1746/7/17-1217 ДПС зазначила, що ПКУ не містить підстав для відмови у прийманні заяв про застосування спрощеної системи оподаткування.

Водночас є підстави для відмови у видачі свідоцтва платника єдиного податку (п. 299.9 ст. 299 ПКУ). Виходячи з цього, держорган підкреслив, що органи податкової повинні приймати всі заяви про перехід на спрощену систему, а за наслідками розгляду ухвалювати рішення про видачу свідоцтва або про відмову в його видачі.

Нагадаємо, підставами для відмови у видачі свідоцтва платника єдиного податку є: невідповідність суб’єкта господарювання вимогам ПКУ; наявність у суб’єкта господарювання, який утворюється внаслідок реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податків, непогашених податкових зобов’язань або податкового боргу, що виникли до такої реорганізації; подання протягом календарного року більше одного разу заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»