• Посилання скопійовано

«Єдинник» перевищив 300 тис. грн — чи підлягає він реєстрації платником ПДВ?

ДПС у м. Севастополі інформує платників єдиного податку щодо застосування ставок 3% і 5% єдиного податку та порядку реєстрації платником ПДВ. Платники єдиного податку, які застосовують ставку 5%, при перевищенні сукупних обсягів постачання послуг (робіт) за останні 12 календарних місяців 300 тис. грн., обов’язковій реєстрації платником ПДВ не підлягають.

При цьому платники єдиного податку третьої і четвертої груп, які застосовують ставку 5% та здійснюють виключно постачання послуг платникам ПДВ, обсяги яких за останні 12 календарних місяців сукупно перевищують 300 тис. грн, можуть за власним бажанням зареєструватися платниками ПДВ і перейти на ставку єдиного податку у розмірі 3% з календарного кварталу, наступного за кварталом, в якому обсяги постачання послуг платникам ПДВ перевищили 300 тис. грн. Ця позиція викладена у листі ДПС України від 26.12.2011 р. №8362/6/15-2316).

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»