• Посилання скопійовано

Чи змінювати свідоцтво «єдиноплатника» у разі зміни видів економічної діяльності?

Юрособа отримала свідоцтво про сплату єдиного податку у 2011 році, після подання відповідної заяви свідоцтво було продовжено до 1 червня 2012 р. У лютому 2012 року були змінені КВЕД підприємства, чи потрібно здійснювати додаткові дії у зв’язку з цим, адже у старому свідоцтві немає зазначених КВЕД?

У разі зміни видів економічної діяльності на види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, згідно з вимогами статті 291 ПКУ від 02.12.10 №2755-VI зі змінами та доповненнями, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків та зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності.

Відповідно до пп. 296.5.5 статті 296 ПКУ підприємство у податковій декларації зобов’язане додатково відобразити окремо доходи, отримані від здійснення таких видів діяльності.

Внесення змін до свідоцтва про сплату єдиного податку, термін дії якого продовжено до 1 червня 2012 року, в разі зміни юрособою видів економічної діяльності чинним законодавством не передбачено.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»