• Посилання скопійовано

Парламент ухвалив закон, який дозволяє ФОП надавати соціальні послуги

Сьогодні, 15.03.2012 р., на основі урядового законопроекту №8319 парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання соціальних послуг», яким змінюється понятійний апарат Закону «Про соціальні послуги» і розширюється кількість суб’єктів, що надають соціальні послуги.

Поняття соціальних послуг загалом не змінилося. Наголошується лише на тому, що це комплекс заходів для окремих цільових соціальних груп. А от визначення суб’єкта, який надає послуги, змінено. У ньому чітко зазначено, що такими суб’єктами можуть бути підприємства, установи, заклади, організації незалежно від форми власності і господарювання, фізичні особи — підприємці, що відповідають критеріям діяльності суб’єктів, які надають соціальні послуги, а також фізичні особи (волонтери).

На сьогодні соцпослуги можуть надавати лише державні та комунальні спеціалізовані підприємства, установи і заклади соцобслуговування, підпорядковані центральним, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, а також юридичні особи, які не мають на меті отримання прибутку, та фізичні особи.

Юридичні особи діятимуть на підставі статутних документів, а ФОП ? на підставі цивільно-правових договорів.

У законодавчому порядку встановлюватимуться державні стандарти соціальних послуг — перелік, види, обсяги та вимоги до якості соціальних послуг (для осіб, які потрапили у складні життєві обставини).

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»