• Посилання скопійовано

Зняття з обліку в ДПС самозайнятої особи

Який порядок зняття з обліку в органах ДПС самозайнятих осіб у разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності?

Після прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності та внесення до ЄДР запису про рішення фізичної особи — підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності, фізична особа — підприємець зобов’язана подати до органу ДПС за основним місцем обліку: заяву за ф. №8-ОПП; оригінали документів, що видаються органами ДПС та підлягають поверненню. У разі отримання відомостей про внесення до ЄДР запису про рішення фізичної особи — підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності або заяви за ф. №8-ОПП органом ДПС приймається рішення про проведення (не проведення) документальної позапланової перевірки платника податків. Така перевірка призначається та розпочинається протягом десяти робочих днів з дати публікації повідомлення про рішення фізичної особи — підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності. Після проведеної документальної позапланової перевірки платника податків та спливу законодавчо встановлених строків сплати узгоджених грошових зобов’язань такого платника податків, у разі відсутності заперечень органу ДПС щодо здійснення державної реєстрації припинення платника податків, та встановлення факту відсутності заборгованості платника податків перед бюджетом щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють органи державної податкової служби, орган ДПС складає довідку про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів за ф. №22-ОПП.

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»