• Посилання скопійовано

Старі КВЕДи до нових бланків свідоцтв платників ЄП не вноситимуть

Лист Державної реєстраційної служби від 27.04.2012 р. №85/21-12-7.2

Нагадаємо, що оскільки старі КВЕДи є чинними до кінця поточного 2012 року, змінювати їх на нові юридичні та фізичні особи Ї підприємці можуть за потребою протягом усього поточного року (див. також лист ДПСУ від 30.12.2011 р. №10974/7/18-3017 http://news.dtkt.com.ua/show/ukr/article/15727.html).

Аналогічної думки дотримується і Державна реєстраційна служба України у роз’ясненні від 29.12.2011 р.

Вона нагадує, що підприємці можуть внести зміни щодо видів діяльності до ЄДР та змінити коди КВЕД на нові шляхом подання реєстраційної картки за ф. №11.

Але ми ще раз звертаємо увагу на це питання — тепер уже через закінчення строку дії свідоцтв платників ЄП. Точніше, закінчення строку дії свідоцтв, виданих більшості платників єдиного податку на бланках старого зразка. У консультаціях та оголошеннях, в яких ДПС вимагає замінити свідоцтва старого зразка на нові, йдеться про необхідність зробити це до 1 червня. Ця вимога ДПС ґрунтується на нормах Перехідних положень Закону від 04.11.2011 р. №4014-VI, яким було запроваджено нові правила спрощеної системи оподаткування з початку 2012 р. Відповідно до п. 5 Перехідних положень зазначеного Закону видані свідоцтва про сплату ЄП і патенти про сплату фіксованого податку на 2011 р. є дійсними до отримання свідоцтва платника ЄП, передбаченого цим Законом, але не пізніше ніж до 1 червня 2012 року.

Отже, звертаємо увагу: оскільки свідоцтва нового зразка платників ЄП — підприємців містять перелік видів госпдіяльності, у більшості місцевих органів ДПС під час приймання документів на заміну Свідоцтва (або на отримання нового Свідоцтва) податкові органи вимагають зазначати у заявах КВЕДи відповідно до нового класифікатора КВЕД-2010.

Тож підприємцям варто подбати про заміну кодів КВЕД чимскоріше (термін, на якому наполягає ДПС, — до 1 червня 2012 року). Щоправда, відповідальність за невиконання цих вимог не встановлено, але зазначення старих КВЕДів може бути реальною перешкодою під час подання документів на отримання Свідоцтва нового зразка.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»