• Посилання скопійовано

Ювелірні вироби значно подорожчають

Торговців ювелірними виробами віднесли до третьої групи «спрощенців», внаслідок чого до кінця літа вартість прикрас збільшиться на 6%.

Згідно з рішенням Верховної Ради, тепер підприємці сплачуватимуть щомісяця не фіксований відсоток від мінімальної зарплати та єдиний соціальний внесок, а 5% від доходу і внески до Пенсійного фонду. Підвищення фіскального навантаження відбудеться вже в червні.

У зв’язку з цим у Спілці ювелірів України попереджають про поступове зростання вартості виробів, яке становитиме близько 6%. Нові ціни буде встановлено в всьому роздрібі вже до кінця літа. Великі гравці ринку наголошують, що ці зміни у Податковому кодексі не стосуватимуться їхньої цінової політики.

Проте, за словами Дмитра Видолоба, президента Спілки ювелірів, малий ювелірний бізнес займає майже 90% ринку.

Нагадаємо, спрощеною системою оподаткування в Україні користуються понад 1 млн осіб.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»