• Посилання скопійовано

За договором комісії до доходу включається вся сума

Яка сума доходу, отримана підприємцем — платником єдиного податку в межах договору комісії, включається до підприємницького доходу?

Податковий кодекс України встановлює особливий порядок визначення доходу платника єдиного податку при виконанні деяких видів посередницьких договорів, а саме — щодо договорів доручення, транспортної експедиції, агентських договорів. Доходом у цих випадках є сума отриманої винагороди повіреного (агента) (п. 292.4 ст. 292 Податкового кодексу). На договір комісії таке правило не поширюється.

Отже, якщо підприємець надає послуги за договорами комісії, до підприємницького доходу слід включити всю суму виручки, а не тільки суму винагороди.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»