• Посилання скопійовано

Відшкодування орендарем комунальних платежів у доході «єдиноподатника»-орендодавця

Чи включаються до доходу фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку відшкодування орендарем комунальних платежів, яке згідно з договором не включається до орендної плати?

Відшкодування орендарем комунальних платежів у доході «єдиноподатника»-орендодавця

Якщо сплату комунальних платежів передбачено договором оренди, то відшкодована орендарем сума комунальних послуг платнику єдиного податку повністю включається до доходу платника єдиного податку від провадження ним діяльності з надання послуг (надання нерухомості в оренду). Якщо договором оренди не передбачено сплату орендарем комунальних платежів, але такі платежі відшкодовуються орендарем платнику єдиного податку, то сума цих платежів вважатиметься доходом, отриманим від виду діяльності, не зазначеного у свідоцтві платника єдиного податку, і до таких доходів застосовується ставка єдиного податку згідно з п. 293.4 ст. 293 ПКУ у розмірі 15%.

З відповідей заступника начальника ДПІ у Залізничному районі м. Львова ДПС Львівської області Мирослави Борисівни Загорської під час телефонної «гарячої лінії» з платниками податків 28 травня 2012 року

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»