• Посилання скопійовано

Для отримання довідки про доходи фізособи-підприємці можуть подавати декларації за нестандартний період

Лист ДПСУ від 30.07.2012 р. №20497/7/17-1217

ДПСУ в листі від 30.07.2012 р. №20497/7/17-1217 роз'яснила порядок надання органами податкової служби фізособам-підприємцям довідки про доходи для призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми.
Оскільки довідка видається на підставі декларації, автори листа нагадали звітні періоди для фізосіб-підприємців:
— на 1 групі єдиного податку — календарний рік;
— на 2 — 3 групі єдиного податку — календарний квартал;
— на загальній системі — календарний рік (а також перший календарний квартал для новозареєстрованих підприємців або які перейшли з єдиного або фіксованого податку).
При цьому фізособи-підприємці на єдиному податку мають право для отримання довідки про доходи подавати декларацію за інший період.
Отже, органи податкової служби надають фізособі-підприємцю на спрощеній системі довідку про доходи на підставі декларації платника єдиного податку, яка подається за період, відмінний від квартального (річного) звітного періоду.
Автори листа рекомендували регіональним податковим службам видавати довідки про доходи на підставі поданих декларацій за період, відмінний від квартального (річного) звітного періоду, також фізособам-підприємцям на загальній системі. Але такі декларації не звільняють підприємця від обов'язку подання регламентованих декларацій та не є підставою для нарахування або сплати податкового зобов'язання.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»