• Посилання скопійовано

Податкова роз'яснила, як видавати довідки про доходи для призначення та виплати держдопомоги сім'ям з дітьми

ДПС рекомендує регіональним податковим службам надавати фізособам-підприємцям довідки про доходи на підставі поданих податкових декларацій про майновий стан та доходи за відмінний від (річного) податкового звітний період (поквартально)

Державна податкова служба України листом від 30.07.2012 р. №20497/7/17-1217 роз'яснила порядок надання органами ДПС адміністративних послуг, зокрема шляхом видачі фізособам-підприємцям довідки про доходи для призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми згідно з постановами Кабміну від 27.12.2001 р. №1751, від 24.02.2003 р. №250, від 21.10.95 р. №848.
Враховуючи численні звернення фізосіб-підприємців про необхідність отримання довідки про доходи для призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми і до врегулювання цього питання на законодавчому рівні, ДПС рекомендує регіональним податковим службам надавати цій категорії підприємців довідки про доходи на підставі поданих податкових декларацій про майновий стан та доходи за відмінний від (річного) податкового звітний період (поквартально).
Але така квартальна декларація не звільняє підприємця від обов'язку подання податкової декларації у строк, установлений для податкового звітного періоду згідно з вимогами підпункту 177.5 ст. 177 ПКУ, і не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов'язання.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»