• Посилання скопійовано

Як визначити суму доходу, отриманого в іноземній валюті

Не вся сума коштів, отримана підприємцем в результаті його діяльності, включається до складу підприємницьких доходів

Дохід, отриманий підприємцем в іноземній валюті, слід перерахувати в гривні за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Нацбанком на дату отримання такого доходу. Про це заявила начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Державної податкової інспекції в Дарницькому районі м. Києва Інна Литвин.
Експерт підкреслила, що не вся сума коштів, отримана підприємцем в результаті його діяльності, включається до складу підприємницьких доходів.
Насамперед не є доходом суми податків і зборів, нараховані платником єдиного податку при здійсненні ним функцій податкового агента, а також суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, нараховані платником єдиного податку.
Водночас, за її словами, при визначенні обсягу доходу, що дає право суб'єкту господарювання реєструватися як платник єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування в наступному податковому (звітному) періоді, не включається дохід, отриманий як компенсація за рішенням суду за всі попередні періоди.
Тобто дохід, отриманий підприємцем в іноземній валюті, включається до складу оподатковуваного.

Джерело: UBR

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»