• Посилання скопійовано

Із заявою про перехід на єдиний податок з 1 січня потрібно подати розрахунок доходу за 2013 рік

У разі прийняття юрособою рішення про перехід на єдиний податок з 1 січня 2014 р. заяву слід подати до 16 грудня 2013 р. разом із розрахунком доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування

Із заявою про перехід на єдиний податок з 1 січня потрібно подати розрахунок доходу за 2013 рік

Дохід за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, визначається на момент подання заяви із врахуванням запланованої суми отримання доходу, за період що залишився до кінця року після подання заяви.

Як вказано у підпункті 298.1.4 пункту 298.1 статті 298 Податкового кодексу України, суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

При цьому такий перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 Кодексу.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою 1 розділу XIV Кодексу.

Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 №1675.

Враховуючи вищенаведене, у разі прийняття юридичною особою рішення про перехід на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2014 року заява до контролюючого органу подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку нового року разом із розрахунком доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування.

Звертаємо увагу на те, що, оскільки у грудні 31 календарний день, то останній строк подання заяви разом із розрахунком доходу у такому випадку – саме 16 грудня 2013 року (існують всередині року випадки, коли останнім днем подання заяви разом із розрахунком доходу є 15-те число. Це відбувається тоді, коли місяць, в якому вони подаються, складається з 30-ти календарних днів).

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»