• Посилання скопійовано

При перевищенні «єдинником» обсягу доходу – перехід на іншу групу

Якщо платник єдиного податку першої групи отримав дохід понад 150 тис. грн, він може обрати другу, третю чи п’яту групу або ж перейти на загальну систему

При перевищенні «єдинником» обсягу доходу – перехід на іншу групу

Суб’єкт господарювання-платник єдиного податку у випадку перевищення обсягу доходу, визначеного для його групи, з наступного календарного кварталу за заявою має можливість перейти до іншої групи.

Для прикладу, якщо платник єдиного податку першої групи отримав дохід понад 150 тис. грн, він може обрати другу, третю чи п’яту групу або ж перейти на загальну систему оподаткування. Для цього йому слід подати до органів фіскальної служби відповідну заяву.

У разі отримання «спрощенцем» другої групи доходу понад 1 млн грн, такий платник повинен з наступного кварталу перейти на третю чи п’яту групу або ж обрати загальну систему оподаткування.

Коли доходи платника єдиного податку третьої групи перевищили 3 млн грн, такий платник може обрати лише п’яту групу або перейти на сплату інших податків і зборів. А «єдинник» п'ятої групи у разі досягнення обсягу доходу в понад 20 млн грн зобов'язаний здійснити перехід на загальну систему.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»