• Посилання скопійовано

Робоча група при податковому комітеті ВРУ визначилася, як хоче реформувати «спрощенку»

Кількість груп залишається, як і в 2015 році. Проте в 3-й групі максимальний обсяг зменшується до 5 млн грн, а в 4 групі вводиться обмеження на максимальний обсяг доходу у 100 млн грн/рік та на площу земель до 3 тис га

Робоча група при податковому комітеті ВРУ визначилася, як хоче реформувати «спрощенку»

14 вересня відбулося засідання робочої групи при парламентському комітеті з питань податкової та митної політики, яка, як декларується, буде розробляти єдину концепцію податкової реформи на базі пропозицій глави комітету Н. Южаніної, концепції Мінфіну та представників громадського сектору.

Щоправда, заступник міністра фінансів Олена Макеєва відзначила, що прийшла на зустріч лише для того, щоб послухати інших учасників – кінцеве бачення Мінфіну з того чи іншого питання означуватиме міністр фінансів Н. Яресько. Принаймні, про це повідомив координатор громадської ініціативи «Нова країна» Тарас Козак.

За його словами, в контексті спрощеної системи оподаткування учасники робочої групи зійшлися на такій модель.

«Спрощенка» (1-4 групи) залишається в такому ж вигляді, як і в 2015-му році, за 3-ма виключеннями:

1) в 3-й групі максимальний обсяг зменшується до 5-ти млн грн;

2) будуть запроваджені запобіжники для унеможливлення використання ФОП для виплати зарплатні у компаніях на загальній системі;

3)  у 4-й групі погодили пропозиції Ніни Южаніної про введення обмежень на максимальний обсяг доходу (до 100 млн грн на рік) та на площу земель (до 3 тис га).

Крім того, починаючи з 2017 (2018) року буде введено додатково спеціальний спрощений режим для невеликих компаній на загальній системі оподаткування. Деталі будуть обговорюватися згодом.

Джерело: Finbalance

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»