• Посилання скопійовано

Роздрібний акциз включається до доходу єдинника

ДФСУ розглянула питання щодо визначення доходу у платників єдиного податку - суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі, які сплачують акцизний податок

Роздрібний акциз включається до доходу єдинника

Налоговики в письме от 07.08.2015 г. № 16757/6/99-95-42-03-15 в очередной раз напомнили, что суммы розничного акциза включаются в доход плательщика единого налога.

Свою позицию контролеры аргументируют тем, что НКУ определен перечень сумм доходов и налогов, которые не включаются в доход плательщиков единого налога, и суммы акцизного налога в нем не упоминаются.

Вместе с тем, плательщики единого налога третьей группы уплачивают налог по ставке 2 % или 4 % с дохода с учетом сумм акцизного налога.

Как видим, налоговики занимают в этом вопросе фискальную позицию. Ведь по своей сути суммы розничного акциза являются транзитными и в дальнейшем уплачиваются в бюджет. Но вначале ГФСУ хочет получить с таких сумм и единый налог.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»