• Посилання скопійовано

Що змінив для "єдинників" Закон №2245-VIII

Порівняно з попередніми роками, змін для платників єдиного податку не багато

Що змінив для "єдинників" Закон №2245-VIII

Нагадаємо, що 1 cічня 2018 року набрали чинності більшість норм Закону від 07.12.2017 р №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році»Про це ми повідомляли тут>>

Цим Законом передбачені зміни й для платників єдиного податку. Проте, порівняно з попередніми роками, їх не багато.

Зокремо, внесено зміну до пп. 5 п. 293.8 ПКУ. Уточнено, що у разі анулювання реєстрації платника ПДВ, платники єдиного податку III групи зобов’язані перейти на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 5% (раніше - 3%) або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку чи відмови від застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником ПДВ.

Крім того, статтю 297 доповнено новим п. 297.5. У ньому зазначено, що платник єдиного податку, який здійснює на користь нерезидента - юридичної особи або уповноваженої ним особи (крім постійного представництва на території України) будь-які виплати з доходів із джерелом їх походження з України, отриманим таким нерезидентом, здійснює нарахування та сплату податку з доходів нерезидента в порядку, розмірі та у строки, встановлені розділом ІІІ ПКУ.

Докладно про зміни у 2018 році в частині єдиного податку читайте в аналітиці>>

***

Мінімально та максимально допустимі розміри ЄСВ у 2018 році для платників єдиного податку - дивіться у довіднику.

Які ще нормативні документи набрали чинності з 1 січня 2018 року - читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»