• Посилання скопійовано

Коли прийде час реформування спрощеної системи? Розповіла Ніна Южаніна

На думку Голови Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, до реформування спрощеної системи дійдемо хіба що після виборів

Коли прийде час реформування спрощеної системи? Розповіла Ніна Южаніна

Голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна»  зазначила, що до реформування спрощеної системи дійдемо хіба що після виборів.

«Єдине, я б на місці Міністерства фінансів не втрачала час для повної фіскалізації рахунків. Без цього країна не вирветься з прірви» - додала Н. Южаніна. 

На її думку, потрібно:

по-перше, забезпечити підприємців спрощеними касовими апаратами;

по-друге, прибрати всі «занадто фіскальні» норми щодо відповідальності при використанні РРО – роздруківка звіту, приклеювання стрічки, навіть відповідність грошей в касовій скриньці вказаному в звіті підсумку. «Підприємець – власник цих грошей. Він має відповідати тільки за невиданий чек при покупці»

Ніна Южаніна розповіла, що в Комітеті працювали над моделлю, як без застосування РРО, а виключно через програмне забезпечення досягти фіскалізації господарських операцій. Пройдено більше половини цього шляху – забракло ІТ-думки, щоб завершити його.

 Зараз є пропозиція від «айтішників», які готові допомогти завершити цю ідею. 

«Я готова над цим працювати, хоча це непопулярний крок. Зокрема, це зменшить тиск на бізнес, бо не дозволить "скручувати" податок на додану вартість. Значно збільшить надходження в бюджет, а відповідно можна буде переглянути розмір пенсій. Замкнений цикл: одне від одного залежить» – додала Голова Комітету ВРУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»