• Посилання скопійовано

Нові форми реєстраційних документів для «єдинників» – у проекті Мінфіну

ДФСУ оприлюднила проект нових форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників ЄП, витягу з реєстру платників ЄП та Порядку застосування спрощеної системи оподаткування

Нові форми реєстраційних документів для «єдинників» –  у проекті Мінфіну

Нагадаємо, що Законом  № 2497-VIІI  було запроваджено ведення ДФС реєстру платників єдиного податку, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками єдиного податку, визначено перелік відомостей, які вносяться до реєстру платників єдиного податку, подання платниками заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування, права платників податків на отримання витягів з реєстру платників єдиного податку.

Відповідно виникла необхідність затвердження нових форм реєстраційних документів для платників єдиного податку.

З огляду на це, 6 травня ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонуються затвердити нові форми:

  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (завантажити)
  • розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування (завантажити)
  • запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (завантажити)
  • витягу з реєстру платників єдиного податку (завантажити)
  • а також Порядок застосування спрощеної системи оподаткування (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, затвердження уніфікованих форм та Порядку для всіх груп платників єдиного податку сприятиме недопущенню працівниками контролюючих органів порушень норм податкового законодавства та створить умови для виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій без додаткових витрат матеріальних ресурсів та часу на його впровадження та виконання.

Положення проекту наказу також є сприятливими для платників податків, оскільки надають змогу повною мірою реалізувати норми Кодексу щодо забезпечення прав платників податків.   

Проектом наказу також пропонується забезпечити можливість для суб’єктів господарювання (юридичних та фізичних осіб) – платників єдиного податку подати Запит та отримати Витяг засобами електронного зв’язку в електронній формі, що створить для платників більш зручні та комфортні умови для ведення бізнесу.

Крім того, проектом наказу встановлено, що: 

  1. не підлягають обов’язковій перереєстрації платники єдиного податку, внесені до реєстру платників єдиного податку до набрання чинності цим наказом;
  2. з 1 червня 2014 року буде вважатися анульованою податкова реєстрація осіб як платників єдиного податку, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання), перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим або міста Севастополя та на дату набрання чинності цим наказом мають місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим або міста Севастополя. Податкові зобов’язання зі сплати єдиного податку нараховуватимуться таким платникам по 30 червня 2014 року, а нараховані після цієї дати – анулюються;   
  3. відновлення реєстрації платників єдиного податку проводиться після евакуації особи на іншу територію України згідно зі статтями 12, 15 Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України», або завершення строку тимчасової окупації шляхом реєстрації особи платником єдиного податку відповідно до Порядку застосування спрощеної системи оподаткування, затвердженого цим наказом.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»