• Посилання скопійовано

Чи повинні "єдинники"- неплатники ПДВ зберігати первинку?

Фізособи-"єдинники", неплатники ПДВ, повинні зберігати первинні документи, на підставі яких здійснювалося ведення обліку доходів

Чи повинні "єдинники"- неплатники ПДВ зберігати первинку?

ДПС у м. Києві повідомляє, що  фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку повинні зберігати первинні документи, на підставі яких здійснювалося ведення обліку доходів та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань.

За незберігання первинних документів на підставі яких здійснювався облік доходів, застосовуються штрафи відповідно до пп. 121.1 ПКУ.

Водночас штрафи, передбачені пп. 121.1 ПКУ, не застосовуються за незберігання первинних документів, які підтверджують витрати на придбання товарів/послуг.

Разом з тим, слід зазначити, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які не зареєстровані платниками ПДВ та які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного  каміння,  відповідно  до  п. 12 ст. 3 Закону про РРО, зобов’язані вести облік товарних запасів та підтверджувати облік та походження товарів документами.

Тому, такі платники єдиного податку повинні зберігати первинні документи, які підтверджують витрати на придбання товарів/послуг, а у разі їх незберігання, застосовуються штрафи відповідно до пп. 121.1 ПКУ.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»