• Посилання скопійовано

Чи вважається оригіналом роздрукований е-витяг з реєстру платників ЄП?

За бажанням зареєстрований «єдинник» може безоплатно та безумовно в ДПС за місцем податкової адреси отримати витяг з реєстру платників ЄП, у тому числі в електронному вигляді. При цьому роздрукований е-витяг у паперовому вигляді не вважається оригіналом

Чи вважається оригіналом роздрукований е-витяг з реєстру платників ЄП?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що відповідно до п. 299.9 ПКУ за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу та витягу затверджені наказом Мінфіну від 16.07.2019 №308

Форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме - безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді. При цьому роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом. 

Нагадаємо, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»