• Посилання скопійовано

В які строки слід відзвітувати ФОПу у разі ліквідації?

Податківці підкреслили, що термін подання «ліквідаційної звітності» залежить від того, на якій системі оподаткування був ФОП. Про це докладніше далі

В які строки слід відзвітувати ФОПу у разі ліквідації?

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що фізичні особи, щодо яких до Єдиного державного реєстру внесено запис про припинення підприємницької діяльності, зобов’язані прозвітувати про суми отриманого доходу за період діяльності. При цьому, термін  подання «ліквідаційної звітності» залежить від того, на якій системі оподаткування був ФОП. Зокрема, платники єдиного податку мають прозвітувати протягом 40 календарних днів після останнього дня кварталу, в якому проведено зняття з реєстрації. ФОП на загальній системі оподаткування має прозвітувати протягом 20 календарних днів після останнього дня місяця, в якому проведено його ліквідацію. Звертаємо увагу, що при наявності ключа електронного цифрового підпису, декларацію можна надати в електронному вигляді через Електронний кабінет на сайті ДПС України.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»