• Посилання скопійовано

59% нових ФОПів в Україні у 2024 році відкрили жінки

За даними ЄДР, в Україні у 2024 році понад 43 тисячі ФОПів створили жінки. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за І квартал цього року

59% нових ФОПів в Україні у 2024 році відкрили жінки

Опендатабот повідомляє, що, за даними ЄДР, понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за І квартал цього року. Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної торгівлі, надання індивідуальних та інформаційних послуг. А чоловіки частіше обирають комп'ютерне програмування та оптову торгівлю.

43 554 нових ФОПів створили жінки за І квартал 2024 року. Це більше половини — 59% — від загальної кількості нових справ та рекордний показник за останні роки. Чоловіки відкрили 30 496 нових справ за той самий час. Для порівняння, у 2021 році частка жінок становила 51% від загальної кількості новостворених ФОПів.

Найчастіше жінки-ФОПи обирають для своєї діяльності роздрібну торгівлю (68% жінок та 32% чоловіків), надання інших індивідуальних послуг (89% жінок та 11% чоловіків) та інформаційних послуг (63% жінок та 37% чоловіків).

Тоді як чоловіки частіше обирають для себе комп’ютерне програмування (58% чоловіків та 42% жінок) та оптову торгівлю (52% чоловіків та 48% жінок).

Джерело: Опендатабот

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»