• Посилання скопійовано

Особливості сплати збору за спецводокористування юрособою — платником єдиного податку

Чи є платником збору за спеціальне використання води юридична особа — платник єдиного податку, яка використовує воду лише для санітарно-гігієнічних потреб (підприємством укладено договір на постачання води з міськводоканалом)?

Згідно з п. 94 Закону №4834 ст. 323 Податкового кодексу доповнено новим пунктом 323.2, відповідно до якого не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які перебувають на цій території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та платників єдиного податку.
Для цілей цього розділу під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.
Відповідно до п. 1 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №4834 цей Закон набирає чинності з 01.07.2012 р., крім змін, що вносяться до Податкового кодексу України окремими пунктами.
Отже, водокористувач — платник єдиного податку, який уклав договір на поставку води з міськводоканалом, починаючи з 01.07.2012 р. не є платником збору за спеціальне використання води, якщо обсяги такої води були використані ним для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб.
Якщо обсяги води було використано на інші, ніж власні питні та санітарно-гігієнічні потреби, цілі, то водокористувач — платник єдиного податку сплачує збір на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води.
Слід зауважити, що з 01.01.2012 р. до 01.07.2012 р. такий водокористувач — платник єдиного податку повинен був сплачувати збір за спеціальне використання води на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води.

«Вісник податкової служби України» 03.08.2012, №29

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»