• Посилання скопійовано

Перехід на спрощену систему за ставкою 2% продовжено, – Гетманцев

Гетманцев наголосив, що й після 31 березня суб'єкти господарювання можуть перейти на сплати єдиного податку за ставкою 2%

Перехід на спрощену систему  за ставкою 2% продовжено, –  Гетманцев

Прийняття заявок про перехід на спрощену систему оподаткування за ставкою 2% надалі є можливим. Процес прийняття звернень триватиме після 1 квітня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

"Український бізнес висловив побажання про необхідність переходу на спрощену систему оподаткування - третя група єдиного податку зі ставкою 2% доходу", - написав він.

За його даними, серед представників бізнесу своє бажання щодо переходу висловлюють 148 466 суб’єктів господарювання, з них - 29 585 юридичних осіб та 118 914 фізичних осіб-підприємців.
 
 
Від редакції: новина достатньо коротка, але, напевно, спричинить багато запитань. Тож, наводимо власне пояснення з цього приводу.
Справа в тому, що граничної дати, до якої слід подати заяву на перехід до «спецгрупи» платників ЄП зі ставкою 2% в Законі № 2120 (який цю спецгрупу започаткував) - немає! Є лише період, протягом якого такі особливості оподаткування будуть діяти - з 1 квітня по припинення або скасування воєнного (або надзвичайного стану) в Україні.
З чого ми робим висновок, що перейти до «спецгрупи» можна у будь-якому місяці цього періоду. Як, власне, і вийти з цієї групи, за потреби. Що і підтвердив в цій новині Гетманцев.
Тож, звідки взялася ця дата - останній або передостанній день березня? Бо про неї казали податківці. Але і вони не заперечували право подати заяву пізніше.
Проте, на обробку заяви потрібен час. Саме тому подати таку заяву слід заздалегідь. І тут, судячи з норм Закону № 2120, діє місячний принцип.
Зокрема, щоб перейти до «спецгрупи» з квітня, заяву треба було подати в березні.
Якщо заява буде подана 1 квітня - до «спецгрупи» ви потрапите вже у травні.
Так само, якщо з травня ви вирішите піти з цієї групи - заяву про це треба подати в квітні.
Увага! Виключення становлять лише новостворені суб’єкти господарювання.
Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, вважаються платниками «спецгрупи» з дня їх державної реєстрації!
***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»