• Посилання скопійовано

Перейшли на ЄП посеред року: як визначити граничний обсяг доходу?

З метою перебування на спрощеній системі юрособа-«єдинник» визначає сумарний дохід у поточному році з початку цього року: дохід, отриманий на загальній системі, та дохід, отриманий під час перебування на ЄП (за повні календарні квартали)

Перейшли на ЄП посеред року: як визначити граничний обсяг доходу?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що платниками єдиного податку третьої групи можуть бути юридичні особи суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (пп. 3 п. 291.4 ПКУ).

Визначення доходу здійснюється для цілей оподаткування єдиним податком та для надання права суб’єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування (п. 292.14 ПКУ).

Згідно з абзацом другим п. 294.1 ПКУ податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал (крім податкового періоду для податкової звітності з податку на додану вартість, визначеного п. 202.1 ПКУ).

Якщо юридична особа здійснила перехід на спрощену систему оподаткування з 01 квітня, або 01 липня, або 01 жовтня поточного року, то юридична особа – платник єдиного податку третьої групи з метою перебування на спрощеній системі оподаткування визначає сумарний дохід у поточному році з початку цього календарного року: дохід, отриманий під час перебування на загальній системі оподаткування, та дохід, отриманий під час перебування на спрощеній системі оподаткування (за повні календарні квартали).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»