• Посилання скопійовано

Частка сільськогосподарського товаровиробництва дорівнює нулю: що зі статусом «єдинника» 4 групи?

Податківці навели правила підтвердження статусу платників ЄП 4 групи суб'єктам господарювання, у яких відповідно до поданого розрахунку частка сільськогосподарського товаровиробництва дорівнює нулю

Частка сільськогосподарського товаровиробництва дорівнює нулю: що зі статусом «єдинника» 4 групи?

ДПС у Житомирській області повідомляє, що відповідно до абзацу першого підпункту 298.8.4 пункту 298.8 статті 298 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) у разі, коли у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник - юридична особа сплачує податки у наступному податковому (звітному) році на загальних підставах.

Якщо така частка не перевищує 75 відсотків у зв'язку із виникненням обставин непереборної сили у попередньому податковому (звітному) році, до платника податку в наступному податковому (звітному) році зазначена вимога не застосовується. Такі платники податку для підтвердження статусу платника єдиного податку подають податкову декларацію разом із рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних рад про наявність обставин непереборної сили та перелік суб'єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин.

Частиною третьою статті 10 Закону України від 12 травня 2015 року № 389-УІІІ «Про правовий режим воєнного стану» зі змінами та доповненнями встановлено, що у разі утворення обласної та/або районної військової адміністрації на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення чи скасування, у разі тимчасової окупації або оточення адміністративного центру області або у разі прийняття Верховною Радою України за поданням Президента України відповідного рішення повноваження такої обласної та/або районної ради здійснюють відповідні обласні та районні військові адміністрації, виконавчий апарат такої районної та обласної ради підпорядковується начальнику відповідної військової адміністрації, відповідні районні та обласні ради не здійснюють свої повноваження.

Зазначена норма поширюється на випадки, коли суб'єктом господарювання для підтвердження (крім набуття) статусу платника єдиного податку разом із податковою декларацією та рішенням обласної ради або обласної військові адміністрації про наявність обставин непереборної сили подано розрахунок, у якому частка сільськогосподарського товаровиробництва дорівнює нулю.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»